Del 13 – Försvaret av Korpehus

Tis 2 jan. 98 pt

  • De anländer på kvällen till Korpehus. De talar med Bror Friherre Korp som berättar att deras mor Baronessan Korp har försvunnit. Hon var för tjock och råkade fastna i ett hål. Friherren hämtade hjälp men när han återvände var hon borta. Kvar var bara en polaroidbild på hennes två fötter. Lyckligtvis hade en kunskapare från Göborg varit där och gjort en ”backup” av hennes minnen på en Mmo-kub som de nu tänker överföra på en nyinköpt automatskalle (den som de letat efter!!) som de tänker sätta fast på en terrorrobot modell sprängare.
  • De berättar om motormarodörernas attackplaner. De har ett rejält Åhlagille med ljudeffekter inspelade från Hindenburg och planerar försvaret med inspektorn Larsfrid Lake. De sätter ut minor, lagar granatgevär samt Hilding lagar en Väktarrobot.
  • Satsuma och Korp tar sig ner i gropen mamman försvann i och träffar de tre rubbitarna Hasse, Frasse och Basse som beordrats till en yttre utpost till rubbitriket Storspirus. De tillhör ”begåvningsreserven” och är mycket stolta. De tvingar i Satsuma och Korp pannkakor med lögnsirap och förhör dem. Satsuma lyckas dock lura rubbitarna att de inte är köttätare och att motormarodörerna är fiender och på så sätt får de rubbitarna att hjälpa dem att gräva fallgropar runt Korpehus.

Ons 3 jan. 98 pt

  • Motormarodörerna anfaller i gryningen. Först följer Vråålet med men sen svänger det av mot Muntermåla. Storförare Astor och hans klan attackerar dock. Först bara några få för att känna på försvaret.
  • De får en andpaus och förbereder försvaret ytterligare. De gräver mer fällor, sätter ut dynamit och Hilding lagar ”morsan” men sätter dit ett trädgårdsmästarhuvud istället för robotskallen. Mmo-kuben med Korps mammas minnen tar han och behåller själv.
  • Motormarodörerna anfaller nu på bred front. Berit I är med i striden men skjuts ut med en granat och kraschar brinnande in i muren. Motormarodörerna lyckas tillslut efter stora förluster skjuta hål på murarna och storförare Astor hoppar in på sin fyrhjuling: ”Grovspinnern”. 11 andra motormarodörer klättrar också in. Storförare Astor tar ett triumferande segervarv och blir sen ihjälskjuten. Därefter hoppar Satsuma på honom och sliter av honom öronen och biter honom i halsen. Motormarodörerna flyr i skräck och samtidigt gräver sig rubbitarna upp och får se Satsuma ÄTA KÖTT!! De flyr för att underrätta Vetmäster Grödus.
  • De lagar upp Berit I och tar Grovspinnern. De tar ammunition samt lastar på lite av de tunga vapnen. Satsuma lägger storförare Astors huvud i en burk.

5 xp